SKŁADNIKI:
- 1 główka sałaty zielonej
- Kurczak zapiekany z Masarni Kurek
- kilka liści roszpunki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 średniej wielkości ogórki zielone
- 1 cebula czerwona
- 1 opakowanie sera feta
- pietruszka zielona lub szczypiorek
- sos sałatkowy
- sól
- pieprz
WYKONANIE:
Liście sałaty i roszponki oczyścić i rozdrobnić.
Ogórki obrać i pokroić w grubszą kostkę.
Pomidory pokroić w paski, cebulę w krążki.
Ser feta pokroić w kostkę.
Filet zapiekany Kurek pokroić w 1 cm krążki grillować na grillu elektrycznym ok 3 minuty.
Ostudzony filet pokroić w kostkę.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać kukurydze i zalać sosem sałatkowym przygotowanym wg przepisu. Ponownie wymieszać, doprawić i przełożyć na półmisek.