Wyjątkowy smak to specjalność firmy…
Specjalnością firmy są wędzonki tradycyjne. Proces przygotowania do sprzedaży trwa 7 dni i rozpoczyna się od doboru odpowiedniego mięsa. Półtusze pochodzące z Polskiej trzody chlewnej są gwarancją najwyższej jakości. Po 6 dniach leżakowania w zalewie mięso trafia na stół produkcyjny, a następnie starannie związane sznurkiem do komory wędzarniczej…Wędzone dymem olchowym osiągają swój wyjątkowy smak.
1) Boczek wiejski
Typowo polski smak to zasługa leżakowania w starannie dobranej solance z aromatycznych przypraw.
Wspaniały aromat został osiągnięty dzięki wędzeniu na drewnie olchowym.
2) Boczek szynkowy
Przygotowany ze starannie wyselekcjonowanego mięsa. Autorski produkt właściciela firmy. Wykwintny smak osiągnięty dzięki wędzeniu dymem.
3) Szynka tradycyjna
Stworzenie takiej szynki wymaga czasu i cierpliwości ale efekt zdecydowanie wart jest zachodu.
4) Schab tradycyjny
Produkt o bardzo delikatnej strukturze i ciekawej nucie smakowej. Zaspokoi konesera dobrego smaku.
5) Szyneczka mini
Szyneczka mini to wyjątkowa szynka wędzona w tradycyjnej wędzarni. Idealna do wielkanocnego koszyka.
6) Szynka Dojrzewająca z Dulczy
Szynka Dojrzewająca z Dulczy nie zawiera sztucznych barwników i aromatów, proces produkcji szynki trwa 10 dni. Poprzez kilkudniowe leżakowanie w solance oraz wielogodzinne wędzenie zimnym dymem osiągamy niepowtarzalny aromat i smak. Produkt posiada Certyfikat IHARS i Sanepidu 2019, Szynka Dojrzewająca Z Dulczy została wyróżniona przez Kapitułę Programu” Smaczne bo Podkarpackie”.
7) Polędwiczki faszerowane
Szlachetne mięso wieprzowe nadziewane farszem mięsnym ze świeżo wyciskanym czosnkiem. W przekroju pięknie prezentuje się na talerzach. Wyrób zadowoli najbardziej wymagających koneserów smaku.
9) Szynka Bomba
Wyprodukowana z wyselekcjonowanej szynki zrazowej jest największą wagowo szynką w Masarni Kurek jaką Państwo znajdziecie. Idealna na imprezy okolicznościowe. Dzięki zamknięciu w jelicie perforowanym zachowuje świeżość i soczystość od pierwszego do ostatniego kawałka.
10) Szynka Staropolska
Jest produktem z charakterem delikatność mięśnia szynki zrazowej przenika pierzynka z płatków czosnku co sprawia, że smakiem rozkoszujesz się długo po jedzeniu.
13) Polędwica w siatce
Schab starannie dobrany, zamknięty w siatce i uwędzony w komorze parzelniczej. Gładka w przekroju idealna na świąteczne stoły.