Wędzonki

Written by

Wyjątkowy smak…        

Specjalnością firmy są wędzonki tradycyjne. Proces przygotowania do sprzedaży trwa 7 dni i rozpoczyna się od doboru odpowiedniego mięsa. Półtusze pochodzące z Polskiej trzody chlewnej są gwarancją najwyższej jakości. Po 6 dniach leżakowania w zalewie mięso trafia na stół produkcyjny, a następnie starannie związane sznurkiem do komory wędzarniczej…Wędzone dymem olchowym osiągają swój wyjątkowy smak.

1) Boczek wiejski

Typowo polski smak to zasługa leżakowania w starannie dobranej solance z aromatycznych przypraw.

Wspaniały aromat został osiągnięty dzięki wędzeniu na drewnie olchowym.


 

 

2) Szynka tradycyjna

Stworzenie takiej szynki wymaga czasu i cierpliwości ale efekt zdecydowanie wart jest zachodu.

3) Boczek szynkowy

Przygotowany ze starannie wyselekcjonowanego mięsa. Autorski produkt właściciela firmy. Wykwintny smak osiągnięty dzięki wędzeniu dymem.


 

Masarnia Kurek Dulcza Wielka - www.kurekdulcza.pl

4) Schab tradycyjny

Produkt o bardzo delikatnej strukturze i ciekawej nucie smakowej. Zaspokoi konesera dobrego smaku.

5) Szynka wiejska

Idealna na Niedzielny stół. Zachwyca bogatym smakiem mięsa i wyglądem.


Masarnia Kurek Dulcza Wielka - www.kurekdulcza.pl 
Masarnia Kurek Dulcza Wielka - www.kurekdulcza.pl

6) Szynka z Dulczy

Aromatyczna szynka uzyskiwana ze specjalnie selekcjonowanych mięśni szynki wieprzowej. Wędzona dymem bukowym pięknie się prezentuje przewiązana sznurkiem.

7) Baleron

Soczysty, delikatny i aromatyczny to najbardziej pasujące określenia dla Baleronu z Masarni Kurek. Swą popularność wśród klientów zdobył naturalnym smakiem i pięknym złotym wyglądem.


Masarnia Kurek Dulcza Wielka - www.kurekdulcza.pl

Masarnia Kurek Dulcza Wielka - www.kurekdulcza.pl

8) Szynka laurowa

Pomysłowa szynka z liściem laurowym który nadaje jej wyjątkowy aromat.

9) Polędwica sopocka

Złota polędwica o jedwabistym smaku.


 


Masarnia Kurek Dulcza Wielka - www.kurekdulcza.pl

10) Polędwiczki faszerowane

Szlachetne mięso wieprzowe nadziewane farszem mięsnym ze świeżo wyciskanym czosnkiem. W przekroju pięknie prezentuje się na talerzach. Wyrób zadowoli najbardziej wymagających koneserów smaku.

 

11) Polędwica w siatce

Schab starannie dobrany, zamknięty w siatce i uwędzony w komorze parzelniczej. Gładka w przekroju idealna na świąteczne stoły.


Masarnia Kurek Dulcza Wielka - www.kurekdulcza.pl

12) Szynka bomba

Wyprodukowana z wyselekcjonowanej szynki zrazowej jest największą wagowo szynką w Masarni Kurek jaką Państwo znajdziecie. Idealna na imprezy okolicznościowe. Dzięki zamknięciu w jelicie perforowanym zachowuje świeżość i soczystość od pierwszego do ostatniego kawałka.

13) Szynka staropolska

Jest produktem z charakterem delikatność mięśnia szynki zrazowej przenika pierzynka z płatków czosnku co sprawia, że smakiem rozkoszujesz się długo po jedzeniu.


Szynka Staropolska - Masarnia Kurek Dulcza Wielka - www.kurekdulcza.pl